بعد از سالها، مایکروسافت بالاخره سیستمعامل نسل جدید خود را با عنوان ویندوز ۱۱ معرفی کرده و هم اکنون نسخه بتا پیش نمایش آن در دسترس عموم قرار گرفته است. این سیستمعامل قرار است که تا تعطیلات سال ۲۰۲۱ منتشر شود. طی چند ماه آینده، احتمالا ویژگیهای جدیدی توسط این کمپانی روی ویندوز ۱۱ تست شده و بعد از به تکامل رسیدن آن، میتوانیم شاهد انتشار رسمی نسخه کامل آن باشیم. در این مطلب، قصد داریم که تمام دانستههای خود را از ویندوز ۱۱ مرور کرده و ببینیم که در نهایت با چه سیستمعاملی روبرو خواهیم شد.
تاریخ انتشار ویندوز ۱۱
مایکروسافت در کنفرانس مطبوعاتی خود، اذعان داشت که ویندوز ۱۱، احتمالا تا تعطیلات ۲۰۲۱ منتشر خواهد شد و از نظر تئوری، میتوانیم زمانی بین اکتبر و دسامبر (فصل پاییز) را در برای این منظور در نظر بگیریم. با این حال، این شرکت اشارههای زیادی هم به تاریخ ۲۸ مهر (۲۰ اکتبر) داشته است و به نظر میتوانیم آخرین نسخه از این سیستمعامل را در چنین تاریخی دریافت کنیم.
اینتل هم در برخی از یادداشتهایی که برای درایوهای خود داشته است، از ۲۰ اکتبر یاد کرده است. همین موضوع نشان میدهد که این غول دنیای تراشههای الکتریکی، قصد دارد که در همان تاریخ از به روزرسانیهای نرم افزاری خود رونمایی کند. با این حال، به نظر میرسد که تاریخ انتشار اولیه، مربوط به سیستمهای پریلود باشد و صرفا، کاربرانی از ویندوز ۱۰ استفاده میکنند، میتوانند به روزرسانی خاصی را دریافت کنند. در یک پست توییتری که حساب رسمی ویندوز آن را منتشر کرده است، گویا کاربران تا سال ۲۰۲۲، بهروزرسانیهای رایگان دریافت نخواهند کرد.
ویندوز ۱۱ تا اواخر سال ۲۰۲۱ منتشر خواهد شد و تنها چند ماه با آن فاصله داریم. انتشار بهروزرسانیهای ویندوز هم از اوایل سال ۲۰۲۲ برای کاربران نسخه فعلی ویندوز ارائه خواهد شد. اگر پیشتر در Windows Insider ثبت نام کرده باشید، میتوانید یک نسخه موجود از ویندوز ۱۰ را ارتقا داده و از قابلیتهای کنونی ویندوز ۱۱ استفاده کنید. بنابراین، هر کاربری که جزو کانالهای Dev یا Beta در این سیستم باشد، فارغ از برآورده کردن یا نکردن سخت افزار موردنیاز برای نصب ویندوز ۱۱، میتواند نسخههای Windows 11 Insider را دریافت کند.
سفارشی سازی ویندوز ۱۱
ویندوز ۱۱، همانند نسخه فعلی ویندوز، قابلیتهای زیادی را برای سفارشی سازی در اختیار شما قرار میدهد. شما چند روش برای بهینه سازی UI ویندوز میتوانید انجام دهید. از جمله آنها، میتوانیم به تغییر ظاهر منوی استارت، منوی راست کلیک و همچنین نوار وظیفه اشاره کرد. حتی میتوانید از اکسپلورر ویندوز ۱۰ روی نسخه جدید استفاده کرده و اندازه نوار وظیفه را به دلخواه تغییر دهید. میتوانید برخی از المانهای ویندوز ۱۱ را در صورت عدم نیاز، حذف کرده و سرعت لودینگ آن را بالا ببرید.